Særligt sensitiv

Er du særligt sensitiv reagerer du mere følsomt på det du oplever – både de svære/ubehagelige ting og de gode ting. En skoledag eller en arbejdsdag kan være udfordrende fordi du påvirkes af lysets styrke, temperaturen og stemningen m.m. Dit sanseapparat kommer nemt på overarbejde og du kan være meget træt eller udkørt når du får fri – også efter en kort dag. Du har ofte brug for at være for dig selv for at få ro på sanserne og det kan være svært at være sammen med andre ud over det der er nødvendigt (fx arbejde, skole, institution). Særligt sensitive føler sig let overvældet og mister balancen, det kan fx komme til udtryk ved gråd eller irritabilitet eller andre stresslignende reaktioner. Din vejrtrækning bliver overfladisk, du kører op i tempo, spiser mere, spiser mindre, indtager tomme kulhydrater eller kaffe for at dulme nervesystemet – i virkeligheden har du brug for det modsatte: at mærke dig selv, mærke dine behov og så gøre dét der er godt for dig. Det er en udviklende rejse at lære sin sensitivitet at kende og lære at agere i verden med den viden du opnår omkring din sensitivitet. Har du lyst til at blive mere bevidst om dig og din sensitivitet er du velkommen til at kontakte mig.

Tegn på at man er særligt sensitiv

Børn

Voksne

Information om Særligt sensitive

Terapi

Jeg lytter ind i dine behov og bevidstgør dig om de små og betydningsfulde ændringer du kan gøre for at skabe mere rum til dig i din hverdag og dermed opnå en højere grad af livsglæde. Under denne tekst er der en liste for hhv. sensitive voksne og sensitiv børn. De er frit oversat fra Elain Arons liste over træk hos sensitive børn og voksne. Du er også meget velkommen til at læse og tage testene på Elain Arons hjemmeside: https://hsperson.com 

Du behøver ikke kunne sætte kryds ved alle tegnene for at være sensitiv, det kan også være du kun kan sætte kryds ved to men at disse to til gengæld er meget udprægede hos dig. Det handler i høj grad om din egen oplevelse af dit selv og hvis du genkender dig selv i noget af dette så lyt til det du mærker og vær tro mod det. Du behøver ikke en test for at komme hos mig og tale om din sensitivitet.

Hvad opnår du ved at være bevidst om at du er sensitiv

Når du bliver bevidst om dig selv og dine reaktioner har du også mulighed for i højere grad at regulere det der påvirker dig så du får en bedre dag – og det samme for dit barn. Det er så vigtigt at vi hjælper os selv og vores børn til at forstå sig selv og deres behov for at skabe en god hverdag for dem.Bevidstgørelse kan være med til at skabe en bedre arbejdsdag/skoledag hvis det er der du er udfordret. Du kan tale med din leder/dit barns lærer om hvilke ting du/dit barn bliver påvirket af og hvad det betyder for kvaliteten af din arbejdsindsats/dit barns trivsel og indlæring at du er overstimuleret – de fleste vil meget gerne være med til at skabe rammer for dig/dit barn der optimere dagen for dig/dit barn (og dermed for alle)