Homøopati

homøopati, graviditetssukkersyge, integral sundhed og alternativ behandling

Graviditetssukkersyge

Homøopatiens verden åbnede sig for mig, da jeg var gravid og fik konstateret graviditetssukkersyge – som ligner diabetes 2. 

Jeg kontaktede en holistisk biomediciner, hun lavede et program til mig med forskellige produkter fra Allergica samt forskellige vitaminer. 

I første omgang fik jeg førstegangsforværring, hvilket er helt normalt ved homøpatiske midler. Stille og roligt virkede den homøopatiske medicin og mit blodsukker forblev fuldstændig stabilt og normalt, hvilket betød, at jeg fik lov til at føde hjemme <3 Tak til en fantastisk hjemmefødselsordning i Region Sjælland og tak til min kompetente holistiske behandler som også har åbnet min bevidsthed for denne del af sundhed.

Mere Viden

Jeg er nysgerrig af natur, og vil gerne vide mere og lære nyt, så mit første møde med homøopati blev til en masse søgning om det på Internettet. Her fandt jeg viden om Allergicas produkter, og  i høj grad også mange andre gode råd til graviditetssukkersyge. Det var ligeledes interessant, at læse om, hvordan stress muligvis også kan påvirke blodsukkeret. Det nævnte jeg for den diabetesjordemoder, jeg var tilknyttet, men det tog de ikke højde for, de mente ikke, det havde indflydelse på graviditetssukkersyge i det etablerede system. Jeg er personligt af en anden opfattelse.

Jeg lærte om førstegangsforværring; homøopatien kan netop give førstegangsforværring, fordi der sættes en proces i gang i dit system, som skal rette op på det, der er i ubalance. Førstegangsforværringen forsvinder i løbet af kort tid, men er vigtig at have kendskab til.

Hvad gør homøopatien

Homøopatien arbejder med at skabe balance i kroppen, fx kan væske i ørene være et tegn på at der er ubalance eller spændinger i maveregionen – nyre/binyre og ved at støtte den del vil væsken forsvinde. Det er naturligvis vigtigt at man kontakter en uddannet homøopat for rådgivning omkring netop din situation – man kan også få en del vejledning i helsekostbutikkerne.

Alternativ behandling

Jeg undrer mig over at det hedder “alternativ behandling” – hvorfor er det alternativt at gå hos en zoneterapeut eller en homøopat? De arbejder jo netop med kroppens balance/ubalance? Hvorfor er det ikke det medicinske der er “alternativt”? Blot en undren.

I min søgning på alternativ behandling inden for mange forskellige områder, er jeg blevet klogere på, hvor mange vigtige byggesten, vi består af, og at ingen er ens. Så dét der virker for mig virker måske ikke for dig – og omvendt. Vi er og bliver unikke, og vi kan lade os inspirere af hinanden, men det er altid vigtigt at mærke efter hos sig selv, hvad der virker for lige netop dig.

Hver gang jeg har mødt udfordringer er det blevet naturligt for mig både at kigge på det terapeutisk og fx homøopatisk. 

Der ud over ser jeg sygdom som noget naturligt, noget vi vokser og udvikler os af og derfor er det en del af livet.

Min egen oplevelse er at desto bedre jeg kender mig selv jo lettere er det at hjælpe mig selv – og det er også at få den rette behandling hos lægen, når det er nødvendigt at inddrage vedkommende.  

Integral psykoterapeut og homøopati

Som integral psykoterapeut giver det mening at arbejde på flere planer. De ubalancer vi har, kan komme til udtryk både som en fysisk reaktion og en psykisk reaktion. Hvis vi skal genskabe balancen, er det derfor relevant at kigge på alle parametre; kroppens byggesten (vitaminer, mineraler), fysik, sindstilstand, kost og motion – ligeledes er det også relevant at være undersøgende på fx boligsituation, økonomisk situation etc. Derfor giver det også mening for mig at inddrage homøopatien, jeg vil dog altid henvise til at finde en uddannet homøopat, da jeg ikke er uddannet til dette – lige såvel som det kan være, du skal have kontakt til en socialrådgiver for at hjælpe dig med din boligsituation el.lign

I mit terapeutiske arbejde inddrager jeg også kroppen og sansninger i terapien og er undersøgende på alle områder, som udgør en del af dig. 

Links:

Læs også

Supervision

Med andre øjne Jeg er blevet spurgt hvad supervision er. Supervision er at se med andre øjne; dvs du får

Læs mere

Glutenfri

Glutenfri kost er en omvæltning fra det vante. Jeg har i et stykke tid fordybet mig i hvilken betydning det

Læs mere